Kadeti doma zo seba vyžmýkali maximum

V troch telocvičniach v Prešove sa počas víkendu 28. – 29. augusta 2021 uskutočnil záverečný celoslovenský turnaj kadetských kategórií dievčat do 17 rokov (2005 a ml.) a chlapcov do 18 rokov (2004 a ml.) v rámci letného volejbalového Pohára mládeže SVF.

Podujatie sa konalo pod záštitou primátorky mesta Andrey Turčanovej, mladé nádeje prišiel osobne podporiť aj prezident SVF Marek Rojko. Z celkového triumfu sa rovnako ako pred týždňom na turnaji juniorov v Piešťanoch tešili dievčatኊK Bilíkova Bratislava a chlapci TJ Slávia Svidník.

Na turnaji sa zúčastnilo 16 družstiev, po osem v oboch kategóriách. V štvorčlenných základných skupinách sa stretli každý s každým na tri hrané sety, dievčatá následne odohrali na dva víťazné sety skupiny o umiestnenie (1.-4. / 5.-8.) a chlapci rovnako na dva víťazné sety skupinu o umiestnenie (5. – 8.), semifinále, súboj o 3. miesto a finále.

V kategórii dievčat zvíťazili hráčky Bilíkovej vo všetkých šiestich zápasoch a nestratili ani set (15:0), v rozhodujúcom súboji pripravili jedinú prehru na turnaji dievčatám VK Skalica (25:22, 25:20). Medzi chlapcami sa do finále prebojovali postupujúci z B-skupiny Svidník a ŠVK Tatran Banská Bystrica, Svidníčania v dueli o celkové prvenstvo dokázali rovnako ako vo vzájomnom súboji v skupine otočiť z 0:1 na 2:1 a turnaj ovládli rovnako ako hráčky Bilíkovej bez prehry (5-0).

Posledný celoslovenský turnaj žiačok U15 a žiakov U16 je na programe tento víkend 4. – 5. septembra na antuke v Mošovciach. Celková dotácia SVF na turnaje je 19-tisíc eur.

Pohár mládeže SVF 2021 – celoslovenský turnaj kadetov – Prešov /kompletné výsledky/:

CHLAPCI U18 (2004 a ml.)

Finále: TJ Slávia Svidník – ŠVK Tatran Banská Bystrica 2:1 (-22, 21, 19)
O 3. miesto: VK MIRAD UNIPO Prešov – VKM Stará Ľubovňa 1:2 (-21, 25, -15)

Semifinále:
TJ Slávia Svidník – VK MIRAD UNIPO Prešov 2:0 (19, 17)
VKM Stará Ľubovňa – ŠVK Tatran Banská Bystrica 0:2 (-23, -11)

Konečné poradie: 
1. TJ Slávia Svidník
2. ŠVK Tatran Banská Bystrica
3. VKM Stará Ľubovňa
4. VK MIRAD UNIPO Prešov

5. RD U17 SVF, 6. ŠŠV Trenčín
7. VK ONE Ružomberok
8. ŠK Gymnázium Humenné

Hodnotenie Erika Digaňu: „Na turnaji sme obsadili nakoniec po urputnom boji 4. miesto. Prehrali sme v boji o bronz so Starou Ľubovňou v rozhodujúcom sete 18:16. S chlapcami som to prebral a úprimne, na momentálnu situáciu a zostavu sme vyžmýkali asi maximum. V zostave nám chýbali dvaja naši hráči, ktorí hrali za tím slovenskej reprezentácie a to Robo Pijaček a Pavol Anderko. Jedného nášho odchovanca Branislava Beleja, sme nechali v projekte CTM Trenčín. Zvyšní chlapci sa so situáciou popasovali a hrali aj na postoch, na ktorých štandardne nehrávajú. S turnajom som spokojný. Organizátori zvládli všetko od výborného jedla, cez operatívnu zmenu do hál pre nepriazeň počasia až po vyvrcholenie. Som rád, že sme dostali možnosť sa po veľmi dlhej dobe konfrontovať so súpermi a nie sme ďaleko od konkurencie. V prvom rozhovore pre klub som spomenul, že tento ročník hráčov sa nám v Prešove vydaril. Je to „plodná“ volejbalová generácia. Už sa to ukazuje, pretože z nich okrem Anderka, Pijačeka, Goliaša, Verčimáka, ktorí už trénujú s mužmi je tam aj Belej (Trenčín) ešte ďalší minimálne 2-3 chlapci, ktorí majú šancu sa časom profilovať a zapracovať do A-mužstva. Chlapci si po zápase vypočuli aj slová kritiky, ktorá k športu platia. Verím, že ich dochádzka a chuť sa zlepšovať sa prejaví v septembri, ak nám to situácia dovolí. Dúfam, že máme pred sebou sezónu, kde posunieme chlapcov lepším výkonom a vychováme z nich zodpovedných a disciplinovaných chlapov. Aj o tom je volejbal.“

DIEVČATÁ U17 (2005 a ml.)

Finálová skupina (o 1. – 4. miesto):
ŠŠK Bilíkova Bratislava – VK Pirane Brusno 2:0 (12, 20)
VK Skalica – ŠK Komenského Svidník 2:0 (12, 19)
ŠK Komenského Svidník – VK Pirane Brusno 0:2 (-12, -17)
ŠŠK Bilíkova Bratislava – VK Skalica 2:0 (22, 20)
ŠK Komenského Svidník – ŠŠK Bilíkova Bratislava 0:2 (-24, -11)
VK Skalica – VK Pirane Brusno 2:1 (20, -18, 23)

Konečné poradie: 1. ŠŠK Bilíkova Bratislava, 2. VK Skalica, 3. VK Pirane Brusno, 4. ŠK Komenského Svidník, 5. VKM Liptovský Hrádok, 6. VK Nové Mesto nad Váhom, 7. ŠK ELBA Prešov, 8. Slávia TU Košice

Vždy čerstvé informácie z diania v klube VK MIRAD UNIPO Prešov nájdete na FacebookuInstagrameYouTube! Odoberajte, zdieľajte, lajkujte, komentujte, máme to radi. 🙂 ĎAKUJEME! #vkmiradunipopresov #miradfamily #fandimepresovu #miradarmy